Home » Outdoor schoenen » Top 10 outdoor wandelschoenen

Top 10 outdoor wandelschoenen

Bekijk hier alle outdoor wandelschoenen

Top 10

Dagelijks zijn wij op Wandelschoenenexperts.nl in de weer met outdoor wandelschoenen; zowel het testen hiervan als op de hoogte blijven van ontwikkelingen en innovaties. Naar aanleiding van onze adviesgids voor outdoor schoenen kregen we veel suggesties om een top 10 outdoor wandelschoenen op te stellen. Vooral door het grote aanbod aan outdoor wandelschoenen voor dames, heren en kinderen zorgt dit voor een goed overzicht.

Op basis van grondig onderzoek naar de beste Categorie A schoenen hebben we onderstaande top 10 kunnen selecteren. Deze lijst is samengesteld naar aanleiding van onderzoek naar de belangrijkste kenmerken van een outdoor schoen. Denk hierbij aan vergelijking op functionaliteit, design en natuurlijk de prijs. Ook hebben wij gekeken naar het onderscheid in dames, heren en kinder wandelschoenen.

Top 10 dames outdoor schoenen

1. Lowa Innox GTX LO

Dit model is licht, snel, multifunctioneel en specifiek ontworpen voor de damesvoet.

2. Lowa Locarno GTX LO

Met deze stijlvolle allround schoen kan je je zowel in de stad laten zien als op avontuur door het bos. De functionele details met casual look ondersteunt bij jouw actieve levensstijl.

3. Meindl Caracas Lady GTX

Een lage wandelschoen voor veelzijdig gebruik. Draag hem voor een mooie avondwandeling door de polder of in de heuvels op vakantie.

4. Hanwag Gritstone Lady GTX

Soepele wandelschoen ideaal voor lange wandeltochten, stedentrips en heerlijke struintochten door de natuur.

5. Lowa Strato EVO LL LO

Met deze trendy allrounder kun je overal aankomen! Het eenvoudige design, in combinatie met de leerstempeling, maken de STRATO EVO LL LO een metgezel voor vrijwel elke gelegenheid.

6. Hanwag Belorado Lady GTX LO

Sportieve lichte trailschoen uit een lichte maar stabiele materialenmix met een moderne look. Ook verkrijgbaar in een bunion leest die meer plaats biedt aan het grote teengewricht.

Quechua NH500 | Top 10 outdoorschoenen dames | Wandelschoenenexperts.nl

7. Quechua NH500

Deze milieubewuste wandelschoenen voor regelmatige wandelingen op het platteland of in het bos, bij droog weer.

The North Face Litewave Fastpack II - Top 10 outdoorschoenen dames - Wandelschoenenexperts.nl

8. The North Face Litewave

Snel en lichtvoetig blijf je met deze superlichte, waterdichte wandelschoenen.

Lowa Renegade GTX Lo - Top 10 outdoorschoenen dames - Wandelschoenenexperts.nl

9. Lowa Renegade GTX LO

De RENEGADE GTX LO Ws is uitgerust met de beste elementen om zich eveneens als klassieker te kunnen vestigen, want het breed gesneden pasvormwonder werd op het vlak van comfort en demping volledig geoptimaliseerd. Voor een Vierdaagse of Kennedymars is dit een wat stuggere schoen.

10. Meindl Caribe Lady GTX

Deze schoen een echte allrounder. Natte bosgebieden, uitgestrekte heide en rotsachtige paden en zelfs een lichte wandeling in de Alpen zijn geen enkel probleem met deze schoen.

Beste outdoor wandelschoenen

Uit ons onderzoek zijn onderstaande outdoor schoenen als beste uit de test gekomen. Deze schoenen hebben naast handige functionaliteiten ook het mooiste design. Hieronder de punten waarop deze outdoor schoenen goed scoorden:

 • Design
 • Materialen
 • Technologieën

De beste Categorie A schoenen voor dames, de Lowa Innox GTX LO, is een zeer comfortabel model. Op voorhand dacht ik dat dit model onvoldoende steun zo bieden door haar flexibiliteit. Wanneer ik mijn wandeling was gestart merkte ik direct de steun die de schoenen boden op. Het is wel aan te raden de schoenen goed in te lopen.

De beste Categorie A schoenen voor heren, de Lowa Renegade GTX LO, is een allround schoen en een echte klassieker. Een klein nadeel is dat de schoen wat stug is en dus goed ingelopen dient te worden.

De beste Categorie A schoenen voor kids,

Een outdoor schoenen combineren

Het kan zijn dat je een specifieke voorkeur hebt voor een outdoor wandel schoen, of eerder op een bepaald merk schoenen hebt gewandeld. Het is belangrijk om te kijken naar producten die je met een specifiek merk schoenen en materiaal dient te gebruiken.

Onze beste keuzes: Lowa Innox GTX Ws, Lowa Renegade GTX Lo en voor kinderen. Het is daarom logisch dat deze schoenen worden gecombineerd met goede producten. In het lijstje hieronder staan aanbevolen producten voor onze beste keuzes:

 • Onderhoudsmiddelen | Nikwax onderhoud Footwear Cleaning Gel en schoenborstel
 • Wandelsokken | TK2 Cool

Methodologie van onderzoek

We hebben het onderzoek naar de 10 beste outdoor schoenen van dit moment grondig uitgevoerd. Zo hebben we niet alleen de kwaliteit met elkaar vergeleken, maar hebben we ook gecheckt hoe comfortabel (materiaal en gewicht) en waterproof de Categorie A schoenen zijn. Ik heb in mijn onderzoek de volgende stappen gevolgd.

 1. Aanpassen van de schoenen
 2. Onderzoek naar verschillende functionaliteiten
 3. Daadwerkelijk testen van de wandel schoenen
 4. Waterproof test
 5. Test op diverse ondergronden

Onderzoekscriteria bij outdoor schoenen

Voor mijn onderzoek heb ik van te voren onderzoekscriteria vastgesteld; onderdelen en kenmerken die ik ben gaan testen. Deze zijn gebaseerd op vragen die wij binnen hebben gekregen op Wandelschoenenexperts.nl de afgelopen periode en op basis van onderzoek naar wensen en behoeftes die spelen bij zo’n outdoor wandel schoen.

 • Gewicht
 • Pasvorm
 • Waterdichtheid
 • Grip
 • Demping

In het tabel hieronder hebben we alle gegevens van bovenstaande wandelschoenen in een overzicht gezet. Dit zorgt voor een duidelijk beeld van de onderzochte schoenen en is ook direct goed voor een vergelijking.

Outdoor schoenGewichtPasvormWaterproofType zoolType demping

Hoe heb ik scores toegewezen aan een schoen?

Door het daadwerkelijk testen van de onderzoekscriteria binnen mijn onderzoeksselectie, heb ik de outdoor schoenen kunnen rangschikken in een overzichtelijke top 10. Ik ben van mening dat elk criterium even belangrijk is bij een Categorie A schoen, waardoor ik een gelijke weging heb toegepast.

Voor alle criteria heb ik een schaal van 1 (slecht) tot 5 (heel goed) gehanteerd en heb ik de onderdelen per wandel schoen een cijfer gegeven. De totaalsom van de scores was de uiteindelijke score van de outdoor schoenen met een maximum van 20.